خرما پیارم
یکی دیگر از گونه های خرما در ایران خرما پیارم است که در حاجی آباد هرمزگان کشت و برداشت میشود. کیفیت بالا و ظاهر مشتری پسند خرما پیارم توانسته است نظر بازارهای بین المللی جلب نموده و خود را بعنوان یک خرما خاص صادراتی به جهان معرفی کند. خرما پیارم به حدود 100 کشور صادر میشود.






شکل ظاهری و ویژگی خرما پیارم
پوست نازک و رنگ قهوه ای آن یکی از شاخصه های خرما پیارم است. رطوبت کم آن باعث شده که در دسته بندی خرماهای نیم خشک قرار گیرد. ویژگی که می تواند شما را بعنوان مصرف کننده دائمی خرما پیارم کند طعم بسیار خوب و شیرین و ظاهری مطلوب خرما پیارم است.
خواص خرما پیارم
خرما پیارم می تواند انرژی مورد نیاز بدن را به دلیل قند طبیعی مواد پروتئینی و مواد معدنی به راحتی تامین کند. وجود پروتئین های گیاهی ، پتانسیم آهن و ویتامین A باعث شده است این محصول خرما در درمان بسیاری از بیماری ها نظیر سرطان ، مشکلات دستگاه گوارشی، آلزایمر و کم خونی و... موثر باشد. ویتامین C موجود در خرما پیارم در درمان و پیشگیری بیمارهای ویروسی موثر است.

خرما پیارم در چه مناطقی کشت میشود؟
مناطق زیر کشت خرما پیارم نسبت به مناطق دیگر که در آن گونه های مختلف خرما کشت می شود خنک تر است. به همین علت برای اینکه نخل خرما پیارم به ثمردهی کامل برسد به زمان بیشتری نسبت به سایر گونه های مختلف خرما دارد ، که این زمان در مناطق مختلف شهرستان حاجی آباد هرمزگان متفاوت است. نخلستان های واقع در مناطق شمالی شهرستان حاجی آباد به زمان بیشتری نسبت به نخلستان های واقع در جنوب شهرستان برای باردهی نیاز دارند.

فصل برداشت و ویژگی نخل خرما پیارم
فصل برداشت خرما پیارم از اواخر مرداد ماه آغاز و تا اوایل آبان ماه ادامه پیدا میکند. یکی دیگر از شاخصه های مهم نخل خرما پیارم مقاومت آن در برابر تغییرات آب و هوایی و همچنین شوری آب و خاک است که این موضوع سبب شده است که برای کشت در استان هرمزگان سازگاری داشته باشد.
موانع صادرات خرما پیارم
قیمت بالای خرما پیارم به دلیل کم بودن مناطق زیر کشت خرما پیارم در کشور می باشد. کیفیت خرما پیارم در مناطق مختلف کشور متفاوت است. از مشکلات اصلی خرما پیارم در زمینه صادرات می توان به عدم هماهنگی و برنامه ریزی میان میزان صادرات و تولید آن اشاره کرد که نیاز است مسئولین و کشاورزان با برنامه ی مناسب اقدام به کشت و فرآوری این محصول انجام دهند.