خرما خاصویی

خرما خاصویی یکی از معروف ترین خرماهایی است که  بیشتر در استان بوشهر کشت می شود. خرما خاصویی در مناطق کوهپایه ایی کاشته می شود . خرما خاصویی به نام های خرما خاصه و خرما آلویی هم شناخته میشود. البته خرمای خاصویی در استان های خوزستان ، فارس ، هرمزگان هم برداشت میشود اما بهترین کیفیت خرما خاصویی در استان بوشهر می توان یافت.

ظاهر و ویژگی های خرما خاصویی

شکل ظاهری خرما خاصویی کوچک است بطوری که می توان گفت کوچکترین گونه خرما در ایران می باشد.اندازه خرما خاصویی حدود 2 الی 3 سانتی متر است. رنگ خرما خاصویی قهوه ایی روشن است ، بافتی نرم و گوشتی و شیره فراوانی دارد بطوری که کافی است که فقط مقداری خرما خاصویی در ظرفی بسته بندی کنید و بعد از چند ساعت متوجه شیره بسیار زیاد این خرما می شوید. طعم دلچسب ، شیرین و خوشمزه و ماندگاری بالای (در دمای اتاق حدود 16 ماه و در سردخانه تا 2 سال ) از ویژگی های خرما خاصویی محسوب می شود.

فصل برداشت خرما خاصویی از شهریور ماه آغاز می گردد. خرما خاصویی به دلیل اینکه به شکل و اندازه آلو شبیه است نام خرما آلویی را برای این خرما انتخاب شده است. خرما خاصویی به دلیل طعم دلچسب و شیرین خود توانسته یکی از محبوترین گونه های خرما باشد. مصرف خرما خاصویی در استان های کشور متفاوت است ولی میتوان گفت فروش این خرما در استان اصفهان بیشتر است. خرما خاصویی دارای انرژی بالا و بسیار مغذی است. برخلاف شیره بسیار زیادی که دارد از قند کمتری برخوردار است و به دلیل ظاهر کوچک خرما خاصویی می توان بجای قند کنار چایی استفاده کرد. خرما خاصویی در درمان و پیشگیری بیماری های کم خونی و گوارشی و اسهال بسیار موثر است. وجود مواد معدنی سلنیوم ، منگنز ، مس و منیزیم در خرما خاصویی برای سلامت استخوان ها و استحکام آنان نقش بسزایی دارد. و همچنین برای قلب و عروق و سیستم عصبی بسیار مفید است.

برداشت خرما


شرکت جهان گوهران آفتاب با استفاده از دستگاه مدرن شتشو ، سورت و بسته بندی خرما خاصویی  توانسته سهم قابل توجه ایی از صادرات خرما خاصویی به خارج و فروش داخلی در کشور داشته باشد.

به بالای صفحه بردن